APPLIKATIONSEXEMPEL

Här hittar du några applikationsexempel för Smoke Control System.

KÖPCENTRUM

Detta är ett exempel på funktion för brandcellsindelning i kombination med nattstängning i ett köpcentrum. Funktionen ger en energibesparning i respektive brandcell. Det görs med extern tidkanal via en digital ingång eller Modbus.

Köpcentrum

SJUKHUS

Nedan vill vi visa fördelen med att kombinera systemet med våra olika I/O-moduler. I exemplet ser vi tre apparatskåp men endast en centralenhet. Vi använder oss av vår modul SX:EXIRA i varje skåp för inhämtning av digitala I/O från luftbehandlingsaggregaten. Detta för vidare styrning av respektive brandcell. Vi har många olika I/O-moduler för både analog och digital hantering.

Sjukhus

KONTOR

Här används variant 021 av vår spjällmodul SX:UNO (art.nr 8SC2-1:021). En väldigt smidig produkt med både PI-reglering och ingång för 0-10V. I exemplet ansluts extern tryckgivare till ingången. Via DFF-formuläret kan man ställa börvärde, se ärvärde, ställa skalan för 0-10V, optimera inställningarna för PI-regleringen osv. All information kan självklart läsas/skrivas via Modbus vilket ger möjlighet till VAV-funktion direkt på brandspjällsmotorn.

Kontor